¨ podnikatelský plán

úterý 10. února 2015



Jak mít peníze na investice?
Začněte, jsi psát své výdaje například na papír do Excelu, nebo jiného programu. Zapisujte, jsi výdaje i za bonbony, za noviny časopis i za kávu z automatu.
Za rok zjistí té kolik jste mohli ušetřit na vaše investice, ano je třeba jsi užívat, ale na to jsi, můžete udělat zvlášť učet a odkládat určité procento třeba 10 % z výplaty, jako zábava nebo něco co vám udělá radost.
Účty v dnešní době umožňují vytvořit si tzv. pod účty vytvořte trvalé příkazy na tyto účty.
Otázka jak to mam udělat, když jsi nemůžu  dovolit nic odkládat, už to když budete jsi psát své výdaje vám otevře možnosti, kde můžete ušetřit a ušetřené peníze investovat, zapisujte, jsi výdaje, když dostáváte úplné minimum například podporu v nezaměstnanosti. Zjistíte, kde vám peníze utíkají, které by jste mohli investovat, aby vám přinášely další peníze. Pokud začnete alespoň s menší částkou šetřit peníze každý měsíc například i 30kč, vytvoříte, jsi disciplínu – uvědomení pro mozek, že to myslíte vážně. Vytvořte jsi finanční cíl, kde chcete byt za rok například budu vydělávat o 2000kč měsíčně navíc, musí byt uvedené nejlépe datum a částka a zapsaná na papír, někde kde ho každý den můžete vidět (váš výsledný cil kam chcete dojít).
Máte-li dluhy, půjčky? Zajděte za přibližné 3-5 finančních poradců, ať vám udělají rozpočet, kde byste mohli ušetřit a ušetřené peníze investujte, jste zvyklí bez nich žít, tak jej odložte na účet investice a spoření.
Máte, radí akce v obchodě? Ano můžete je využít k dobrým účelům, ale ušetříte jen tehdy, pokud doplatek do plné ceny uložíte na účet investice a spoření!
Na ušetření za výdajů v některých obchodech vám dám jeden tip. Může vám to pomoct i ušetřit na dodavatelích el. Energie či plynu a vody. Více se dozvíte na videu, vyplňte dole svoje křestní jméno a email a budete na video s užitečným typem přesměrovaní. 


článek jak investovat zde

Žádné komentáře:

Okomentovat